Pogoji uporabe.

Zaščita avtorskih pravic

Predmet tega obvestila so spletne strani na naslovu http://www.vajza.si . Vsa vsebina na teh spletnih straneh je last podjetja VAJZA zavarovalno zastopništvo d.o.o.  in je informativne narave.

Omejena odgovornost
VAJZA zavarovalno zastopništvo d.o.o. ne odgovarja za uporabo spletnih strani http://www.vajza.si in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. VAJZA zavarovalno zastopništvo d.o.o. se bo trudilo za pravilnost informacij. VAJZA zavarovalno zastopništvo d.o.o. lahko vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Omejena pravica uporabe vsebin
Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu http://www.vajza.si za svojo osebno uporabo pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.

Varovanje podatkov
Podjetje bo z vsemi podatki zbranimi na straneh http://www.vajza.si
razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.

Kaj so piškotki? 

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani.Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Uporabljajao se tudi za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani. V nekaterih primerih so piškotki za delovanje določenih storitev nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …).

Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni? 

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Seznam piškotkov na naši spletni strani 

Ime piškotka  Trajanje  Opis 
_utma 2 leti Google Analytics – zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami
_utmb 30 minut Google Analytics – zabeležinovo sejo ali novega uporabnika
_utmz 6 mesecev Google Analytics – določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo
_utmc Trajanje seje Google Analytics – zabeleži čas trajanja obiska

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Priglasitev 

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov 

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Uporaba in brisanje piškotkov

Posamezno vrsto piškotkov, ki jih uporablja naša spletna stran, lahko dovolite ali zavrnete preko preferenčnega centra za piškotke, ki se nahaja tukaj.

Piškotke lahko urejate tudi preko nastavitev vašega brskalnika.  V rubriki »pomoč« vašega brskalnika se nahajajo specifična navodila kako se to naredi.  Specifične informacije za vaš brskalnik lahko najdete tudi na naslednjih povezavah:

Če želite izvedeti več o piškotkih in kako jih lahko upravljate v vašem brskalniku, obiščitepiskotki.net (v slovenščnini) aboutcookies.org ali allaboutcookies.org (v angleščini).